Folketingskandidat

Alex Uhrskov Rosenbæk

. Det er vigtigt at der altid holdes fokus på samfundets svageste og mest udsatte. Alle mennesker har en værdi for samfundet, der kan være mange forskellige årsager til at folk er faldet igennem systemet. derfor er det vigtigt at vi har et samfund der møder de menesker med lige dele respekt, hjælp og krav, der er ingen der er tjent med at folk bare bænkes på sidelinjen af fællesskabet og opgives.

.Det er vigtigt at der skabes en større fokus på sundhed og forebyggelse i samfundet. Vi er alle en del af dette land og igennem livet vil vi hver især få brug for sundhedsvæsnet, derfor skal det være en selvfølge i et af verdens rigeste lande at vi som borgere sikres den bedste og hurtigste behandling i tilfælde af sygdom, uanset art. I dag skal folk pendle imellem store afstande for at få både de bedste og dårligste nyheder i deres liv. Det er uacceptabelt, i et land som Danmark er det mindste vi kan sikre vores borgere ordnetlighed og ikke sende folk ud på en lang køretur for at få eventuelt den værste besked i deres liv. Er folk ramt af livsstils sygdomme, er det til stor gavn for samfundet at hjælpe og støtte disse mennesker i deres forsøg på en omlægning, da det er til gavn for os alle, i formange tilfælde mødes mennesker med feks. diabetes 2, rygning depression, angst mv. med og fordømmelse. Her skal vi langsomt men sikkert ændre adfærd og finde en måde at få de mennesker hjulpet, da udgiften på sigt vil være meget større for både den enkelte borger, som samfundet.

.Vores samfund skal kendes på hvordan vi behandler vores svageste, de yngre borgere i samfundet, er dem der skal bygge den velfærd vi skal leve godt af i fremtiden. Derfor skal vi hele tiden sikre at de unge høres og uddannes bedst muligt til at føre landet videre og ikke behandles som fiskerikvoter, med over 30 elever i klasserne. Vores børn og unge er fremtiden og rammerne skal være optimale, da fremtiden ellers vil straffe os for vores dårlige valg.

.Vi bør og skal som noget helt naturligt ære og varetage vores ældre, de har igennem et lang liv skabt dette smukke land, derfor er det vigtigt i deres sidste år at vi møder dem med taknemmelighed. I dag sidder flere og flere ældre alene i deres hjem, med en kort kontakt til en social og sundheds hjælper, eller en sygeplejerske der lige kommer forbi og varmer deres vakuumpakkede aftensmad, som de får leveret en dag i ugen. Dette er helt uacceptabelt, at det er den måde man takker mennesker for at have leveret til samfundet i et langt liv. Her bør der som en naturlighed være fælles køkkener,hvor de ældre kan gå hen og få deres mad, er de ikke så mobile længere, burde det være en naturlighed at maden bringes til den ældre udentanke for økonomien.

.Der hersker en fuldstændig absurd forestilling om indvandring og integration.
Især folk fra de radikale og på venstrefløjen, tror at kultur er noget man bare lige tilegner sig, når man træder over grænsen. At vi har opbygget en kultur med normer og regler, som vi selv følger, er ikke ensbetydende med, at folk fra andre kulturer vil gøre det samme.
Tværtimod, kan der være så store kulturelle forskelle, at man ikke bare kan integrere disse mennesker, uanset hvor meget man måtte ønske det.
Når viljen til integration, ikke er tilstede, så er det en håbløs opgave. Vi må forholde os til virkeligheden og indse at vi alle er et produkt af den kultur vi er opvokset i, på godt og ondt.
Det nytter ikke at lukke øjnene for de meget uheldige følger af indvandringen, med kulturer som er direkte ødelæggende for det samfund vi har skabt.
Vi er ikke ens, hverken i tankegang, levemåde eller handling og det kan hverken ligemageri eller pladderhumanisme ændre på.